15 October, 2014

Kto je Gábor Grendel?

Medzi mnohými tvárami, kandidujúcimi na post starostov, primátorov, mestských a miestnych poslancov sa už dlhé mesiace objavuje aj bývalý markizácky novinár Gábor Grendel. S presvedčením, že vráti Starému Mestu lesk alebo bude riešiť veci po novom. Dodnes sme však od neho nepočuli žiadnu serióznu predstavu, ako má táto najvýznamnejšia mestská časť Bratislavy vyzerať, čo chce spraviť pre jej občanov. Namiesto toho sme svedkami samého očierňovania, útokov na všetkých naokolo. Ako už predomnou napísala jedna blogerka, v krátkosti povedané, Grendel je mediálny manipulátor a autor komunikačných lži-scenárov.

Je toto však kvalifikácia na to, aby bol starostom Starého Mesta ? V žiadnom prípade, ľudia od starostu očakávajú pozitívnu prácu, projekty v ich prospech. Už len jeho mediálne manipulácia a "komunikačné lži-scenáre" pripravili Staré Mesto tento rok o státisíce eur z odpredaja prebytočných budov. Aké hry by rozohrával a čomu by sa venoval, ak by bol skutočne starostom ? Som presvedčený, že svojimi metódami práce, intrigami a vyrábaním káuz by akurát tak doviedol Staré Mesto ku krachu.

Lenže Grendel nie je len mediálny manipulátor odborník na black PR. Podľa publikovaných informácií je aj podvodníkom a nie hocijakým. Nedávno sa na blogu denníka Pravda objavil článok o majetkových pomeroch Gábora Grendela. S vážnym obvinením, že neplatí dane. Médiá tomu nevenujú pozornosť, prečo aj, keď je s nimi Gábor Grendel kamarát a niektoré z nich aj riadi, prípadne si dáva schvaľovať napísaný obsah.

Tento blog sa pomerne podrobne venuje majetkovým pomerom Gábora Grendela.

Samozrejme, nevieme overiť všetky informácie v ňom obsiahnuté, ale pravdou je, že Gábor Grendel sa nikde a nijakým spôsobom nesnažil vyvrátiť to, čo bolo uverejnené. Tomu, či spáchal nejaký trestný čin by sa mali venovať orgány činné v trestnom konaní. Kto však uverí skutočnosti, že podpredseda politickej strany a kandidát na starostu Starého Mesta žije z 250 eur mesačne ako asistent poslanca ?

Ako by niekto vyžil z 3000 eur ročne, alebo aj z 3240 ako údajne uviedol do daňového priznania, ktoré bolo zverejnené na internete?

Navyše tento otec rodiny platí alimenty na syna a spláca aj hypotekárny úver. Z čoho žije, a kto ho financuje? To nemajú právo voliči v Starom Meste vedieť?

Ďalšou doteraz nezverejnenou skutočnosťou je fakt, že Gábor Grendel v skutočnosti trvale nežije ani v Starom Meste. Má len fiktívne trvalé bydlisko na Vazovovej ulici, kde bol okrem iného aj známy gorilí byt. Podľa známych, ktorí ho tam vídavajú v skutočnosti žije na Kvetnej ulici 10 v Ružinove, nie v Starom Meste. To, že nie je bratislavčanom ani staromešťanom, ale narodil sa niekde na južnom Slovensku by až takou vážnou prekážkou nebolo. Tento človek však zjavne okrem svojich príjmov klame verejnosť aj so svojim trvalým bydliskom.

A najnovšie sa Gábor Grendel dostal do pozície cenzora. Blog, ktorý zverejnil pochybnosti ohľadom jeho financovania, nechal stiahnuť zostránok Pravda.sk. Pôvodne bol umiestnený na  adrese http://adamkemeny.blog.pravda.sk/2014/09/28/danovy-podvodnik-gabor-grendel/ no dnes tam už svieti len chybové hlásenie. Ak sa ale poponáhľate, Google má ten pôvodný blog ešte uložený. Je to jasný dôkaz toho, kam až siahajú Grendelove chápadlá.

Čo teda vieme povedať o Gáborovi Grendelovi ? Ako chce pomôcť obyvateľom Starého Mesta s ich každodennými problémami? Nevieme. Za to však vieme, že je s vysokou pravdepodobnosťou daňový podvodník, že je bytový podvodník, ktorý v skutočnosti v Starom Meste vôbec nežije, že lživou kampaňou pripravil už Staré Mesto o státisíce eur, a to ešte nie je ani starosta. V jeho prípade by skutočne išlo o Staré Mesto po novom. Aj keby kvalifikácia druhoradého markizáckeho redaktora bola vhodnou na starostu Starého Mesta, jeho spôsoby a vlastnosti, o ktorých som mal možnosť dočítať sa na rôznych miestach ho diskvalifikujú na akékoľvek pôsobenie vo verejnom priestore.

Ak sa vám blog páči, podporte ho aj na  pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

1 comment:

Locke said...

Fiktívny profil citujúci falošných blogerov s dôvodným podozrením, že ide o ďalšiu zo spravodajských hier Penty.
Fakt úbohé...